Domateste bakteriyel leke ilacı

Domateste kara leke hastalığı nedir?

Domates Mildiyösü Hastalığı (Phytophthora infestans) Hastalığın Belirtileri Hastalık yapraklar üzerinde önce küçük, soluk yeşil veya sarımsı lekelerle başlar daha sonra hastalık iler- ledikçe lekelerin rengi kahverengiden siyaha dönüşür.

Pseudomonas Syringae PV Tomato nedir?

Pseudomonas syringae pv. tomato 0.7-1.2×1.5-2.0 μm boyutlarında, Gram-negatif, 1-3 polar kamçılı, aerobik karakterli bir bakteridir. Optimum gelişme sıcaklığı 20- 25°C, maksimum ise 33°C'dir. fideye bulaşmayla da başlayabilir.

Domateste solgunluk neden olur?

Hastalığın bitkilerde solgunluk yapmasının ana nedeni ise bitkinin ana damarlarında görülen enfeksiyon ve tıkanmalardır. Yapılan araştırmalara göre hastalık topraktaki bitki artıklarında 10 ay, kompostta 2 yıl ve toprakta 2.5-5 yıl arasında kalabilmektedir.

Domates Hastalıkları Nelerdir?

  • 1-Domates Mildiyösü (Phytophthora infestans) Hastalık Belirtileri. …
  • 2-Erken Yanıklık Hastalığı (Alternaria solani) Hastalık Belirtileri. …
  • 3-Domateste Kurşuni Küf (Botrytis cinerea) Hastalık Belirtileri. …
  • 4-Yaprak Küfü Hastalığı (Cladosporium. fulvum) …
  • 5-Külleme Hastalığı
  • 6-Fidelerde Kök Çürüklüğü (Çökerten)

Domatesin dalları neden kurur?

Domates yapraklarında kuruma; Birçok sebebe bağlı olarak kurur ve kıvrılmalar olmaktadır. Toprak yapısı, iklim koşulları, sulama ve gübreleme gibi etmenler neden olmaktadır. … Fidelerde ise hastalık kendini yaprak kök kısımlarında göstermeye başlamaktadır.

Domates dip çürümesi nasıl önlenir?

Dip çürüklüğüne karşı alınabilecek önlemler ise, toprağa kalsiyum verilerek artırılmaktadır. Kalsiyumlu gübreler olabildiğince erken verilmeli ya da geç kalınmış ise yapraktan uygulanması gerekmektedir. Domates dip çürümesi; toprak nemi dengede olması gerekmektedir. Çünkü, bu şekilde kalsiyum alımı düşmektedir.

Pseudomonas Syringae PV Lachrymans ın neden olduğu hastalık?

KÖŞELİ YAPRAK LEKESİ (Pseudomonas syringae pv. lachrymans) Kabakgillerde tüm dünyada görülen bir hastalıktır. Ülkemizde hıyarlarda yaygındır. Belirtileri: Hıyarda belirtiler yaprak, çiçek ve meyvede gözükmektedir.